We zien steeds regelmatiger dat elektrische auto’s een trekhaak hebben, of in ieder geval verkrijgbaar zijn in varianten met trekhaak. Daardoor zijn sommige elektrische auto’s te gebruiken voor het vervoeren van een aanhanger, een caravan of paardentrailer; erg handig natuurlijk. Overweeg je om een elektrische auto aan te schaffen, maar is het voor jou een must dat deze (mogelijkheid tot plaatsing van) een trekhaak heeft? In dit blog zetten we een aantal mooie EV’s voor je op een rijtje die die mogelijkheid hebben.

Waarom kiezen voor een elektrische auto met trekhaak?

Als jij een caravaneigenaar bent of regelmatig gebruik maakt van een aanhanger, vind je het ongetwijfeld belangrijk dat je een trekhaak hebt of kunt laten plaatsen op je nieuwe elektrische auto. Een tip hierbij is om wel even na te gaan wat het maximale trekgewicht is van jouw EV. Is de caravan of aanhanger (en het gewicht van de lading) niet te zwaar voor jouw EV? Nog een tip voor onder weg; zorg voor een geschikte laadkabel. Wordt jouw auto inclusief aanhanger of caravan extra omvangrijk, en is het daardoor lastiger de laadpaal te bereiken? Dan is een extra lange laadkabel wellicht een fijn attribuut om bij te hebben wanneer je eropuit trekt. Dus scoor nog even een Tesla laadkabel, een Volvo laadkabel of een andersoortige laadkabel die geschikt is voor het type EV waarmee jij je caravan of aanhanger gaat vervoeren, en voorkom ongemak onderweg.

ev met trekhaak opladen

Een nadeel wat genoemd moet worden bij het vervoeren van een caravan of aanhanger via je elektrische auto, is dat de actieradius van het voertuig zal afnemen doordat het gewicht van het voertuig toe zal nemen. Oplossing hiervoor is tussentijds bijladen (zoek van tevoren eventueel geschikte snellaadpunten onderweg uit). Bij het uitzoeken van je nieuwe EV zou je eventueel al kunnen inspelen op het feit dat je deze wil gebruiken om een caravan of aanhanger mee te vervoeren. Je kunt immers kiezen voor een model met een ruime maximale belasting en een actieradius die fors is. Welke EV’s zoal uitvoerbaar zijn in varianten met trekhaak, lees je hieronder!

Welke EV’s zijn leverbaar in uitvoering met trekhaak?

Onder meer de volgende elektrische voertuigen zijn uitvoerbaar met trekhaak:

  • Kia e-Niro
  • Tesla Model 3
  • Tesla Model X
  • Volkswagen ID.3
  • Kia e-Soul
  • Audi E-Tron
  • Mercedes EQC

Voor een overzicht van nog meer elektrische auto’s met trekhaak, verwijzen we je graag door naar het overzicht van Laadkabelwinkel.nl.

*Dit blog is indicatief, informeer eventueel bij de autodealer of het merk en model auto van jouw voorkeur momenteel leverbaar is met trekhaak.