Dat elektrisch rijden steeds meer gebruikelijk wordt, is voor niemand een verrassing meer. Volgens het CBS steeg in één jaar tijd het aantal stekkerauto’s met 63%. Stekkerauto’s zijn personenauto’s met een elektromotor waarvan de accu wordt opgeladen met een stekker. Ook het aantal bezoekers met een elektrisch voertuig van je bedrijf, festival, congres of auto-evenement zullen daarom toenemen. Het is daarom hoog tijd om tijdelijke oplaadpunten te regelen voor je bezoekers.

Speel in op een groeiende vraag

Als eigenaar, manager, organisator wil je inspelen op deze groeiende vraag. Door tijdelijke laadoplossingen te bieden, toon je een blijk van waardering. Het laat zien dat je geeft om en denkt aan je gasten of klanten. Dit heeft dus direct invloed op de zorgeloze en prettige ervaring die je wilt creëren, en je imago. Je scoort absoluut punten als je laat zien dat jij geeft om mens en milieu. Faciliteer je een tijdelijk oplaadpunt in de vorm van een compleet laadplein? Dan huur je dit ook op de groei. Doordat er gebruik gemaakt wordt van één netaansluiting, is het mogelijk om het plein makkelijk op te schalen. Dit biedt meer flexibiliteit, want extra laders kunnen snel toegevoegd worden.

Verschillende soorten laadpunten

Om zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen en eisen van je bezoekers is het belangrijk om te weten wat de laadbehoefte is. Zo kan er gekozen worden voor DC-laders of voor AC-laders. DC-laders staan beter bekend als snelladers. Dit type lader laadt op hoge vermogens, waardoor het laadpunt meer kW kan leveren. Met name bij eendaagse evenementen of events waarbij bezoekers hun auto snel geladen willen hebben, zien we deze laadpunten voorkomen. De meest voorkomende methode voor elektrische voertuigen is echter AC laden. AC-laders zijn goedkoper om te huren of kopen en zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld kantoren waar auto’s de hele dag kunnen laden of een festival.

Het regelen van tijdelijke voorzieningen is zo gebeurd

Ben je op zoek naar tijdelijke oplaadpunten voor jouw bezoekers? Je hebt een enkele paal of juist een volledig plein binnen de kortste keren gehuurd. Een ervaren verhuurder denkt met je mee en zal samen met jou bepalen welke type lader en het aantal laders in jouw situatie passend zijn. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de stroomvoorzieningen op locatie. Als deze er niet zijn of er is te weinig kracht, dan zijn hier oplossingen voor. Extra stroom kan gefaciliteerd worden, zodat het laden toch mogelijk is.