De afgelopen maanden is thuiswerken heel normaal geworden. Ook al doen we het met ze allen al een tijdje, dat houdt niet in dat het makkelijker is geworden. De een heeft er een hekel aan en de ander vindt het eigenlijk wel erg fijn. Het maakt niet uit wat je er van vindt, het thuiswerken zal niet helemaal verdwijnen. Het is daarom belangrijk dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Je kan dit op verschillende manieren doen en ik ga je daarbij helpen!

De drie r’s

De belangrijkste tip is iets wat je vaak hoort. Namelijk, de drie R’s: Rust, reinheid en regelmaat. Klinkt misschien simpeler dan gezegd. Plan je dag zoals een normale werkdag. Sta je altijd om 7 uur op? Doe dat nu dan ook. Waarschijnlijk houd je meer tijd over omdat je geen reistijd meer hebt maar juist die extra tijd die je dan overhoudt kan je gebruiken voor de rust of eventuele reinheid. Maak er een gewoonte van dat je s’ochtends wat ontspanningsoefeningen doet of ruim het huis alvast op. Het is namelijk een feit dat je huis sneller rommeliger wordt als je thuiswerkt, terwijl reinheid net zo belangrijk is.

Afleiding

Gelukkig zijn de scholen weer begonnen dus je als je kinderen hebt hoef je geen thuisles meer te geven. Toch zijn er nog heel veel andere dingen die je kunnen afleiden van het werk. Bijvoorbeeld de wasmachine die piept dat die klaar is, een rommelige keuken voor je neus, de vraag wat gaan we vanavond zelf maken’ door je hoofd spookt of de hond die wat aandacht wilt. Toch is het belangrijk om je op je werk te focussen. Zet dus een timer voor jezelf, bijvoorbeeld 45 minuten. Die 45 minuten ben je gefocust op je werk en daarna kan je 5 a 10 minuten een kleine pauze houden.

Maak het jezelf makkelijk

Het heeft natuurlijk ook voordelen, het vele thuis zitten. Je kan dus gemakkelijk thuis online boodschappen bezorgen, kies dan wel voor een tijd die in één van je kleine pauzes valt. Het kan ook zijn dat je normaal wat eten bestelde op je werk of liet bezorgen, dat kan natuurlijk nog steeds en dat is ook helemaal niet erg om te doen.