Heb jij wel eens gehoord van een digitale receptie? Het is een ideale en efficiënte manier om gasten te ontvangen, zonder dat er sprake hoeft te zijn van een fysieke receptie. Dit scheelt veel papierwerk, tijd en moeite. Als organisatie kan je namelijk gemakkelijk het overzicht kwijtraken over de hoeveelheid bezoekers die een ruimte binnentreden en even later weer weggaan. Tijdstippen waarop mensen binnenkomen en weer vertrekken worden verward, waardoor een digitale receptie van Reflex Online bijzonder waardevol is. Hiermee voorkom je namelijk de genoemde problemen en neemt een online middel de taken van medewerkers over.

Wat is een digitale receptie?

Een digitale receptie bestaat uit een touchscreen systeem die meestal bij de ingang van een gebouw wordt geplaatst. Hierdoor kunnen bezoekers zelfstandig aangeven wanneer zij een gebouw binnentreden en wanneer zij weer weggaan. Het is niet meer de taak aan medewerkers om dit in te gaten te houden, de registratie van bezoekers zal voortaan op zelfstandige wijze verlopen. Een van de platforms die deze mogelijkheid biedt is Reflex-Online.com. Met deze online mogelijkheden ga je mee met de tijd. Bezoekers van een evenement kunnen zich aanmelden, afmelden, contact opnemen met de persoon waarmee ze afgesproken hebben en zelfs een routebeschrijving krijgen. 

Nadelen van een digitale receptie

De nadelen van een digitale receptie zijn met name van toepassing voor mensen afkomstig uit een oudere generatie. Mensen boven de 65 kunnen het lastig vinden om het principe van online aanmelden te begrijpen. Daarnaast kan het aanklikken van de juiste knopjes ingewikkeld zijn om te doen. Een oplossing hiervoor is om deze doelgroep van tevoren goed in te lichten over de digitale receptie en medewerkers inzetten die ze begeleiden op het moment van registratie.

De doelgroep

De digitale receptie moet name passen bij de doelgroep die jij ontvangt. Als deze doelgroep jong is, dan kan de digitale receptie van grote waarde zijn gezien de vele praktische voordelen die deze app biedt. Vervolgens is de digitale receptie van waarde voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, openbare gebouwen en nog vele andere plaatsen. Het aanmelden zal veel vlotter verlopen dan voorheen, wat lange wachtrijen en onderlinge irritaties zal voorkomen.

Privacy

Belangrijk is om tijdens het gebruiken van de digitale receptie rekening te houden met de privacy van bezoekers. Vraag alleen om gegevens die noodzakelijk zijn en vernietig de gegevens na afloop. Dit is iets waar de online tool al rekening mee houdt, gezien de professionaliteit van dit product.