Het is één van de meest vervelende dingen die jou en je auto kunnen overkomen: schade aan de ruit. Er zijn al genoeg irritante reclames van schadeherstellers over gemaakt, dus wij van NederlandZakelijk houden het simpel: we geven tips hoe je schade aan je autoruit kunt voorkomen.

‘Een sterretje in de autoruit’, het is een vaak gehoorde term. Maar, jij als autobezitter, ziet er zelf ook sterretjes van. Niets is namelijk vervelender dan het herstellen van schade aan je auto, waar je het liefst zo lang mogelijk schadevrij blijft. Soms is het gewoon botte pech, maar desondanks geven we enkele tips hoe je schade aan je autoruit kunt voorkomen.

Inspelen op weersomstandigheden

Het loont om je auto te beschermen tegen de weerselementen. Zo kun je je auto ten alle tijden het beste binnen zetten of in ieder geval uit de wind. Zo voorkom je dat je vierwieler constant blootgesteld wordt aan wisselende temperatuuromstandigheden, wat de kwaliteit van de ruit ten goede komt.

Extreem weer

Hagel is één van de meest voorkomende oorzaken van ruitschade. Houd dus altijd goed het weerbericht in de gaten, want bij hagel is het gewoon wachten op ruitschade. Hetzelfde geldt voor storm, zorg er in dat geval voor dat je je auto niet onder of dichtbij een boom parkeert, op die manier verklein je de kans op schade stevig.

Ook rijdend oppassen

Een andere veelvoorkomende oorzaak van ruitschade is steenslag. Rijd je op je gemakje achter een vrachtwagen op de snelweg, binnen mum van tijd heb je een sterretje in je ruit. Voorkom dit soort situaties dus zoveel mogelijk.

autoruit-schade

Inbraak

Dit is misschien een gevalletje botte pech, maar ook inbraak zorgt in veel gevallen voor schade aan de autoruit. Hoe je dit risico beperkt? Het instellen van een alarm kan al een hele hoop helpen.

Helpen al deze tips niet? Overweeg dan het inschakelen van een specialist in autoruiten.

Lees hier meer blogs van NederlandZakelijk!