Er is weinig vervelender dan een vieze autobekleding. Het is moeilijk te voorkomen, maar makkelijk op te lossen. NederlandZakelijk legt haarfijn uit hoe je je leren en stoffen autobekledingen zo nu en dan van een goede schoonmaakbeurt kan voorzien. Autobekleding reinigen in enkele stappen. 

Wij raden aan om de auto in alle gevallen eerst even goed te stofzuigen. Dit omdat dan alle stofjes in ieder geval verdwenen zijn uit de bekleding, verschillende matten en overige onderdelen van de auto. Tegelijkertijd vormt het de basis voor de reiniging van de autobekleding. Zelf doen scheelt immers heel wat eurootjes in vergelijking met het laten doen, maar het kost wel wat extra werk.

Wat heb je nodig om autobekleding te laten reinigen?

In principe lukt het reinigen van de autobekleding al met de gekende schoonmaakmiddelen, die in ieders keukenkastje zullen staan. Er zijn echter ook speciale middelen verkrijgbaar, maar daarvoor moet u wel bij een speciaalzaak zijn. Dit is, met name bij een grote schoonmaak, wel aan te raden. Zo’n flinke beurt is nodig als het flink stinkt in je auto of er grote vlekken aanwezig zijn in de bekleding.

autobekleding

Hoe gaat het reinigen in zijn werk?

De volgende stap is uiteraard het schoonmaken van de bekleding. Dit vang je aan met het afdoen van de autostoelen met schoonmaakmiddel, gevolgd door een beetje water. Borstel de bekleding hierna nog af met wat water. Kies je ervoor om te schoonmaken met afwasmiddel? Spuit dit dan met een spuitfles zo’n halve minuut over de vlekken heen. In beide gevallen is het vervolgens zaak om de bekleding af te borstelen, af te spoelen met lauw water en tot slot enkele malen af te poetsen met een schone doek. Vergeet hierbij niet om de doek enkele keren af te spoelen! Werkt dit uiteindelijk niet? Dan is het aan te raden om een speciale autobekledings-reiniger aan te schaffen.

Lees hier meer research-blogs van NederlandZakelijk!