Heb je al gehoord van Swappbox? Dit is een start-up, opgericht door twee ondernemers uit Eindhoven die een innovatief idee uitwerkten tot een bedrijf dat oplossing biedt voor (ver)huurders van opslagruimtes, bedrijfspanden, parkeergelegenheden, magazijnruimte en ga zo maar door. In dit blog vertellen we je meer over het concept van deze “Airbnb voor opslagruimte”.

Concept Swappbox

De missie van oprichters Remco en Karel is helder; via een deel-economie aanpak willen ze een alternatief bieden op traditionele self storage. Dit resulteerde in “Swappbox”: de online community die je mogelijkheid biedt om bij geverifieerde personen of lokale bedrijven veilig een opslagruimte te huren. Mensen die een of meerdere ruimtes over hebben, kunnen juist weer op eenvoudige manier een extra zakcentje verdienen door ruimtes via het platform te verhuren. Een echte win-win situatie dus!

De initiatiefnemers achter Swappbox vertellen: “In Nederland kunnen we niet enkel spreken van een schaarste probleem: met 8,5 miljoen vierkante meter onbenutte kantoorruimte en 460 duizend leegstaande woningen, gaat het gaat erom dat we onze ruimte efficiënter benutten als samenleving. Met Swappbox zorgen we ervoor dat het mogelijk wordt om eenvoudig en veilig een onbenutte ruimte te huren van een bedrijf of particulier in de omgeving.

Doelgroep 

Swappbox is een oplossing voor diverse doelgroepen:

  • Particuliere huurders: mensen die extra ruimte nodig hebben voor een nieuwe bezigheid, om spullen buitenshuis op te bergen of die op zoek zijn naar een extra parkeerplaats in stedelijk gebied, kunnen via Swappbox gemakkelijk de ruimte vinden die ze nodig hebben.
  • Zakelijke huurders: ondernemers met een webshop aan huis, of die op zoek zijn naar een groter magazijn voor hun bedrijf, zijn bij Swappbox ook aan het goede adres om de volgende stap te maken wat betreft bedrijfsruimte.
  • Particuliere verhuurders: Woningeigenaren die een kamer, berging of parkeerplaats over hebben, kunnen een ander helpen en tegelijkertijd iets extra’s verdienen door ruimtes via het platform te verhuren.
  • Zakelijke verhuurders: wanneer je onderneming niet alle kantoorruimte in jullie bedrijfspand gebruikt, of je magazijnruimte over hebt, kun je Swappbox ook inzetten om bedrijfsruimte  (gedeeltelijk) te verhuren.

Lees op de site van Swappbox meer over hoe een ruimte verhuren exact in zijn werk gaat.

 

Swappbox; de “Airbnb voor opslag”

Veilig spullen opslaan via Swappbox

Swappbox doet er alles aan om een aangename en veilige gebruikerservaring te realiseren. Gebruikers worden dan ook eerst geverifieerd op basis van hun bankrekening en identiteitsbewijs. Deze controles worden gedaan aan de hand van de KYC standaard van de overheid. Hierdoor kun je met een gerust hart spullen opslaan bij een verhuurder via Swappbox.

 

Swappbox combineert betaalbaarheid met veiligheid en lokale oplossingen

 

Swappbox ontwikkelingen

Op de site van Swappbox lees je meer over het innovatieve concept. Ook is Swappbox actief op socials. Via leuke inhakers en memes houdt het team je op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen. Zeker een aanrader dus om Swappbox even op Instagram te volgen!