Wanneer je een webshop start loop je tegen veel dingen aan. Een van deze dingen is: “Hoe zorg ik ervoor dat mijn pakketje bij de klant komt?”. Hiervoor moet je op zoek naar de juiste verpakkingsmaterialen webshop. Maar hoe vind je die? Hoe weet je zeker dat deze verpakkingsmaterialen webshop de juiste is, de voordeligste is en het beste met mijn bedrijf voor heeft? Ieder bedrijf heeft andere wensen, maar over het algemeen lopen beginnende webshops tegen dezelfde problemen aan. Hiervoor hebben wij handige tips in dit blog gezet!

Verzendverpakking

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de needs van jouw pakketje. Is jouw pakketje breekbaar? Wil je jouw logo op de verpakking? Moet er nog een tekst op de verpakking? Verpakkingen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bedrijven die brievenbuspakketjes kunnen verpakken, maar daar zal jij niets aan hebben wanneer je televisies verkoopt. Kijk altijd naar je eigen wensen. Gaat het om grote verpakkingen? Is jouw product breekbaar? Vul de doos dan met bubbelplastic of luchtkussens. Het verpakken van jouw product kan je makkelijk maken door het aanschaffen van verpakkingsmachines. Hiermee versimpel jij het inpakproces van jouw producten.

Verpakkingsmaterialen

Verzenddozen

Bij het zoeken naar de juiste verzenddoos is het belangrijk dat er niet alleen wordt gekeken naar hoe groot de doos is, maar ook naar hoe de verzenddozen gevuld gaan worden. Het is namelijk verstandig om extra materiaal zoals papier of bubbelplastic in de doos te doen. Hierdoor blijft de inhoud van de doos beter op zijn plek en wordt de kans op beschadigingen kleiner. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat er geen pakketjes geretourneerd worden doordat ze zijn beschadigd gedurende de verzending.

Verpakkingen groothandel

Wanneer er veel pakketjes worden verzonden is het vanzelfsprekend dat er vaker contact wordt gelegd met de verpakkingen groothandel. Er zal vaak verpakkingsmateriaal gekocht moeten worden, zodat klanten niet te lang op hun bestellingen moeten wachten. Als je vaste afnemer bent bij zo’n groothandel, kan er vaak nog wel iets aan de prijs gedaan worden. Tot slot is het goed om een kleine voorraad te hebben aan verpakkingsmateriaal, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.