Sta jij op het punt om jouw eigen dropshipping op te zetten? Dan is het hoog tijd om te zorgen dat alles klaar is om online te gaan. Je wilt goed voorbereid zijn en je wilt goed op de hoogte zijn van de huidige markt. Dit voorkomt namelijk dat jij gelijk in het begin grote blunders maakt. Wil jij zoveel mogelijk beginnersfouten voorkomen of wil je meer over een dropshipping starten weten, lees dan  dit artikel snel verder.

Maak geen website zonder een leverancier of product

Dit is een belangrijke beginnersfout. Sommige mensen zijn al druk bezig met het ontwerpen van een website, zonder dat ze daadwerkelijk een product of leverancier hebben. Begin pas met het maken van de website wanneer je zeker weet dat je een product hebt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je geen tijd verspilt aan extra werk, maar ook zorgt dit ervoor dat jij de website beter inricht op het product wat jij gaat verkopen. De lay-out van een camera en film accessoires zien er vaak helemaal anders uit dan de lay-out van accessoires voor huisdieren.

Doe zelf onderzoek naar de producten die je wilt verkopen

Online zijn er veel mensen of experts die voor jou zeggen welke producten jij moet verkopen om een succesvol dropshipping op te zetten. Ondanks dat de niche van deze producten vaak correct is, moet je vooral zelf ondervinden welke producten je aanspreken. Wanneer jij een product gaat verkopen via dropshipping waar je zelf een passie voor voelt, ga jij met meer plezier te werk en verhoog jij de kan op succes. Probeer wel altijd een item te vinden die jouw doelgroep gaat aanspreken of die een algemeen probleem doet oplossen. De product research tool van e-pickr raden wij zeker aan om een winstgevend product te vinden.

Ga pas online wanneer je officieel samenwerkt met jouw leverancier

We begrijpen dat je wellicht niet kan wachten om te starten, maar het is belangrijk dat je pas online gaat wanneer je zeker weet dat de leverancier met jou in zee gaat. Je wilt niet een product verkopen terwijl de productie en verzending nog niet geregeld is. Zo loop je alleen risico op slechte reviews. Zorg ook dat je altijd het product opgestuurd krijgt van de leverancier. Zo kan je in het echt kijken of de kwaliteit goed is en of je er vertrouwen in hebt dat de ontvangers er blij mee gaan zijn. Durf in deze gevallen te vertrouwen op je intuïtie en probeer het item te testen zoals je denkt dat jouw klanten het zouden doen.