Een ijzersterke huisstijl heeft veel voordelen. Je straalt professionaliteit uit maar bent ook herkenbaar dankzij de huisstijl. Daarnaast draagt het bij aan je merkwaarde. Een goede huisstijl ontwerpen is overigens niet eenvoudig, je hebt er de nodige inzichten voor nodig en moet precies weten wat je doet. Maar met deze tips moet het lukken.

Het maken van een huisstijl is vaak niet eenvoudig. Daar heb je echt een ontwerper voor nodig die over kleuren, vormen en formaten nadenkt. Waarbij er veelal goede richtlijnen beschikbaar zijn. Zodat het logo er mooi in te verwerken is en kleuren als vormen het herkenbaar maken.

1. Kies voor de juiste kleuren

Bij een huisstijl is een herkenbare kleur ontzettend belangrijk. Het is een deel van de basis die bepalend is voor de rest. Voor welke kleuren wordt gekozen hangt samen met de voorkeuren die je hebt en herkenbaarheid binnen de branche. Maar er wordt ook rekening gehouden met kleuren die het bij klanten goed doen. Zo kunnen kleuren voor een groot deel bijdragen aan het succes dat je hebt. 

2. Zorg dat het logo goed past

Een passend logo bij de huisstijl is belangrijk. Op deze manier wordt het een compleet geheel en dat heeft veel waarde. Het passend maken van een logo kan deels door het logo op een andere manier vorm te geven of een specifieke plek te geven binnen jouw huisstijl. Ook kunnen er slechts onderdelen van het logo worden gebruikt om de huisstijl krachtiger te maken. Een specialist op dit gebied, zoals Logo Snel, inschakelen is absoluut een aanrader als je een professioneel logo wilt laten ontwerpen.

3. Kies voor de juiste lettertype en gebruik

Er zijn veel lettertypes waaruit je kunt kiezen. Veelal worden er voor de meest gekozen lettertypen gekozen. Maar er zijn heel veel meer mogelijkheden dan dat. Een ontwerp kan er extra krachtig door worden.

4. Zorg dat de stijl overal terugkomt

De regel van een huisstijl is dat deze overal terugkomt. In je correspondentie totdat visitekaartje dat je stuurt of je website. Wees hier dus bijzonder consequent in.

5. Gebruik een slogan of slagzin

Tot slot doet je bedrijfsslogan noemen in de huisstijl het natuurlijk altijd goed! Wil jij je huisstijl laten ontwerpen? Klik eens langs voor de mogelijkheden die er zijn en hoe jouw huisstijl op een goede en professionele manier vormgegeven kan worden.