Heb jij een eigen bedrijf? En maak jij al jaren gebruik van dezelfde bron energie? In dat geval is het hoog tijd om over te stappen op een nieuwe vorm van energie die duurzaam is. Deze manier van duurzame energie opwekken is namelijk haalbaar en betaalbaar voor iedereen, aan de hand van een subsidieregeling. De overheid heeft namelijk de wens om ieder bedrijf te helpen met het maken van deze overstap. Als bedrijven namelijk minder CO2 uitstoten, is de overheid in staat om hun klimaatdoelen te behalen. Een van de stappen is het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen voor jouw bedrijf. Je kan hierbij gebruik maken van de subsidieregeling zonnepanelen

De redenen om over te stappen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen op zonnepanelen, maar wat is hier eigenlijk de reden voor? Op de site van Zonduurzaam vind je veel informatie en tips over zonnepanelen. Vaak aarzelen mensen met de overstap op zonnepanelen omdat de prijs van deze investering te hoog ligt. Juist daarom is de subsidieregeling op zonnepanelen een goede manier om deze overstap makkelijker te maken. Verder geldt dat het hierbij om een eenmalige investering gaat. Door de zonnepanelen zul je dit bedrag terugverdienen. Verder draag je bij aan een betere wereld met minder uitstoot van Co2. 

Kwaliteit van zonnepanelen

Voordat je besluit om zonnepanelen aan te schaffen is het belangrijk om je eerst te verdiepen in dit product. Zonnepanelen bestaan namelijk uit verschillende soorten en maten, aansluitend op het dak bovenop een woning. Je moet als ondernemer proberen om de zonnepanelen aan te schaffen die het beste aansluiten op jouw dak. Daarnaast is de kwaliteit niet voor ieder zonnepaneel hetzelfde. Als je besluit om zonnepanelen aan te schaffen van een hoge kwaliteit, dan liggen de kosten hoger, maar is de kans op het maken van winst tevens hoger.

Terugverdientijd van de zakelijke zonnepanelen

Als je besluit om zonnepanelen aan te schaffen dan moet je een groot bedrag inleggen. Gelukkig geldt dat er hierbij sprake is van terugverdientijd. Meestal heb je een periode van acht jaar nodig voordat je in staat bent om als particulier of als ondernemer winst te maken met jouw zonnepanelen. Eerst moet je investeren, het ingelegde bedrag terugverdienen door extra energie op te wekken en deze energie te leveren aan jouw netwerk. Hiermee kan je geld verdienen. Je hoeft natuurlijk tevens minder energiekosten te betalen, de energierekening gaat omlaag door jouw zonnepanelen.