Ben je een handige Harry? Of juist niet? Geen probleem, maar knoop dit goed in je oren: je werkplaats inrichten scheelt je ontzettend veel tijd en moeite. Nooit meer onnodig lang zoeken naar spullen of gereedschap, altijd alles netjes op orde. NederlandZakelijk geeft enkele tips mee over hoe jij je werkplaats netjes kan inrichten.

Gebruik je ruimte bij het werkplaats inrichten

Iedereen heeft een andere werkplaatsinrichting. De ene een flinke garage, de ander een klein schuurtje. Maar hoe groot of klein je werkplaats ook is, het kan nooit kwaad om kritisch te kijken naar de beschikbare ruimte die je hebt. Denk daarbij een beetje out-of-the-box. Ook aan de muren of het plafond kun je dingen kwijt, wat weer ruimte creëert op andere plaatsen. Kom je er zelf net uit? Dan kun je altijd Werkplaatsinrichting inschakelen om samen te kijken naar de mogelijkheden.

werkplaats inrichten

Wat heb je écht nodig en wat niet?

Om te voorkomen dat je ooit in een aflevering ‘Help, mijn man is klusser’ terechtkomt is het aan te raden om je spullen zo nu en dan grondig te checken. Wat gebruik je wel en wat echt niet? Welke dingen zijn zonde om weg te gooien en hoe veel spullen moet je behouden? Het lijken allemaal overbodige vragen, maar zo nu en dan is het echt nodig.

Investeer in het juiste gereedschap

Niets is vervelender dan iets voor mekaar willen krijgen in of buitenshuis, maar dat het je ontbreekt aan het juiste gereedschap. Investeer dus in de juiste spullen waarvan je weet dat je ze eens nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je niet om de haverklap aan moet kloppen bij ouders, vrienden of de buurman met de vraag of je weer gereedschap mag lenen.

Schaf altijd een werkbank aan

Het eerste wat in je werkplaats moet komen, is een werkbank. We drukken je op het hart; daar ga je plezier van hebben. Alle bouwkundige experts zijn het erover eens;  met een werkbank creëer je op een heel makkelijke manier zo veel gemak in je werkplaats. Let specifiek nog op enkele kenmerken, het is bijvoorbeeld handig als je werkbank dicht bij een stopcontact staat.

werkplaats inrichten

Lees hier meer self improvement blogs van NederlandZakelijk.