Hoi, en welkom bij een nieuw artikel. Wil je binnenkort een bedrijfje gaan opstarten, helemaal voor jezelf en zonder werknemers? Dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de term ‘ZZP’er’. Bij een werkgever ben je meestal al verzekerd voor van alles en nog wat, maar als ZZP’er sta je er alleen voor. In dit artikel som ik een aantal verzekeringen op die belangrijk zouden kunnen zijn als je ZZP’er wilt worden

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Misschien wel een van de belangrijkste verzekeringen -niet alleen voor een ZZP’er maar ook voor een bedrijf met medewerkers- is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel aansprakelijkheidsverzekering zzp genoemd. Deze zorgt dat, zou je ergens anders schade oplopen, je het geld niet allemaal uit eigen kas hoeft te trekken.

Inventarisverzekering

Ieder bedrijf heeft zo zijn spullen, logisch. Stel dat er iets met de spullen gebeurt, je huis (of kantoor) vliegt bijvoorbeeld in brand – dan zorgt een inventarisverzekering ervoor dat je die spullen in de vorm van geld vergoed krijgt. Grote kans dat je een inventarisverzekering ook voor je privé spullen heeft, maar zoals je je misschien kunt voorstellen is dit ook erg handig voor je (ZZP-) bedrijf. Er bestaan verschillende verzekeringsmaatschappijen waarbij een inventarisverzekering de spullen voor een bedrijf includeert, maar daar kun je niet zomaar vanuit gaan, dit zou ik altijd even checken dus.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De meeste mensen kennen hem wel: De arbeidsongeschiktheidsverzekering. Stel je wordt ziek of het is niet meer mogelijk om te werken op een andere manier, dan zorgt de arbeidsongeschiktheidsverzekering ervoor dat je nog steeds geld krijgt om van te leven.

Verzekeringen die gelinkt zijn aan het soort bedrijf wat je heeft

Construction Allrisk-verzekering

Heb je of wil je een bedrijf oprichten gelinkt aan de bouw? Aannemer, lasser en dat soort dingen? Dan is een Construction Allrisk-verzekering zeker niet verkeerd. Deze zorgt ervoor dat de schade gedekt is als er iets misgaat op de bouwplaats.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wil je ZZP’er worden in een beroep met een adviserende rol? Dan moet je denken aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze is erg belangrijk, aangezien bij adviserende beroepen als architect of marktadviseur een klein nalatig foutje al fataal kan zijn. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn (een huis kan bijvoorbeeld niet stevig genoeg zijn – en daardoor instorten). Degene aan wie je je adviserende diensten dan verkocht heeft zal dan natuurlijk geld willen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan in dit geval dan de kosten dekken.

Zakelijke autoverzekering

Grote kans dat je een auto hebt, en een nog grotere kans dat je deze ook verzekert hebt. Maar wist je dat als je een auto (of bestelbus) op naam van je bedrijf koopt, deze dan verzekert moet worden door middel van een zakelijke autoverzekering? Dit is in Nederland verplicht. Waar je op moet letten is dat de meeste verzekeraars een maximum aantal kilometers hanteren voor zakelijk gebruik. Hier kun je een goedkope autoverzekering vinden voor je auto.

Dit is natuurlijk nog maar een fractie van alle verzekeringen die er zijn, dus kijk goed welke handig is bij je bedrijf. Natuurlijk wil je niet honderden verzekeringen afsluiten, dus bedenk eerst goed of een verzekering ook wel echt nodig is, en of je het gevaar niet op een andere manier kunt uitsluiten. Ik wens je veel succes met je ZZP avontuur!