Waar we vroeger al ons afval in verschillende afvalzakken propten, winnen de rolcontainers tegenwoordig steeds meer aan populariteit. Rolcontainers zijn grote afvalbakken op wielen. Je hebt zowel dichte rolcontainers – die worden afgesloten met een deksel – als rolcontainers die slechts worden omringd door stalen zijwanden. In dit artikel lees je alles over de voordelen van rolcontainers.

Een rolcontainer is goed voor het milieu

Als je gebruik maakt van een rolcontainer, heb je niet telkens weer een nieuwe afvalzak nodig. De plastic afvalzakken worden meestal na één keer gebruikt te zijn weer weggegooid. Rolcontainers kun je keer op keer blijven gebruiken. Ook hoeven de rolcontainers minder vaak geleegd te worden. Dit scheelt weer een paar ritjes met de vrachtwagen, wat ook weer een positieve invloed heeft op het milieu.

Je zult meer afval scheiden

Het gebruik van een rolcontainer heeft indirect invloed op de afvalscheiding binnen je bedrijf. Het zit namelijk zo: bij het leeghalen van de rolcontainer, wordt er gekeken naar het aantal kilogram afval. Hoe meer kilogram afval, hoe meer je moet betalen. Hierdoor ga je je afval zo veel mogelijk beperken, en hoe kun je dat nu beter doen dan door te scheiden? Je gaat dus automatisch alleen nog maar het restafval in de rolcontainer gooien en al het andere afval in aparte bakken.

Je hoeft de rolcontainer minder vaak te legen

Een rolcontainer is groot, waardoor er veel afval in kan. Je hoeft deze dan ook een stuk minder vaak te legen dan afvalzakken. Bovendien heb je zelf in de hand wanneer de rolcontainer geleegd wordt. Waar afvalzakken op een vast moment worden opgehaald, wordt de rolcontainer alleen geleegd als jij een seintje geeft dat deze vol zit. Dit scheelt weer (transport)kosten en is ook weer beter voor het milieu.

Je kunt zelf de gewenste grootte kiezen

Rolcontainers zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. Het is afhankelijk van de afvalproductie van jouw bedrijf, hoe groot de container moet zijn. Zorg ervoor dat de rolcontainer niet te klein is. Zo hoef je de container minder vaak te legen. Maar deze hoeft ook weer niet te groot te zijn. Als je afvalproductie in de toekomst verandert, kun je zo een andere rolcontainer aanschaffen, die de perfecte grootte heeft. Ga naar de website van Milieu service nederland om de juiste rolcontainer voor jou bedrijfsafval te vinden.