Als zelfstandige ondernemer of ondernemer is het belangrijk om stil te staan bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheid verzekering. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je een ongeluk krijgt of dat je door andere vervelende omstandigheden je werk niet meer kan uitoefenen. Je hebt dan een vangnet nodig. Het liefst in de vorm van een bedrag dat aan je wordt uitgekeerd als je bijvoorbeeld ziek wordt. Slim om te doen, want van de overheid kan je in dit geval geen uitkering verwachten als ondernemer. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je partner voldoende verdient. Je partner kan dan alle vaste lasten en boodschappen voor zijn of haar rekening nemen. Is het inkomen van je partner niet zo royaal, dan is het verstandig een AOV te nemen. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een dergelijke verzekering?

Verschillende dekkingen

Er zijn vaak verschillende verzekeringen te vinden. De goedkopere verzekeringen keren alleen uit bij een ongeval. Vaak wordt er gekeken naar het werk dat je doet. Het plaatsen van lampen in grote concerthallen is natuurlijk risicovoller dan een ondernemer die vooral vanachter zijn bureau werkt. Hoe risicovoller je werk, hoe hoger de kans dat je arbeidsongeschikt raakt en hoe hoger je premie zal zijn. Je kunt je ook verzekeren voor ongevallen en ziektes. Hieronder vallen geen psychiatrische aandoeningen. Als je wel voor ongelukken en ziekte en psychiatrische ziekte verzekerd wil zijn, is dat ook een optie. Voor deze verzekering betaal je de meeste premie.

Het is ook mogelijk om bepaalde afspraken vast te laten leggen. Je kunt kiezen om 100 procent uitbetaald te krijgen bij ziekte of ongeval. Je kunt er ook voor kiezen om een lager percentage uit te laten betalen. Ook hierin zie je een verschil in de te betalen premie. Hoe meer procent je wilt laten uitbetalen, hoe hoger je maandbedrag zal zijn. Er zijn enorm veel aanbieders. Per branche waarin je onderneemt, zijn er verschillende verzekeringen om af te sluiten. Kijk goed welke verzekering voor jou het meest gunstig uitpakt.

Financiƫle situatie

Zorg dat je je financiƫle situatie goed in kaart hebt en ga dan kijken welke verzekering het beste bij jouw situatie past. Pas dan weet je wat voor jou de mogelijkheden zijn. Een ondernemer die tijdelijk uitvalt vanwege ziekte, moet daarna weer gewoon door kunnen gaan met zijn bedrijf. Het is daarom zeer de moeite waard om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten die goed bij je manier van ondernemen past. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kan je na je tijdelijke uitval weer als een gezond bedrijf doorgaan. Iets waar iedere ondernemer van op aan moet kunnen!