Medewerkers moeten hun werk te allen tijde veilig kunnen uitvoeren. Of je nou op zakenreis gaat, achter je bureau zit of op pad bent voor een klus, veiligheid staat op nummer een. Dus ben je bijvoorbeeld op zoek naar een veilige give-away voor collega’s tijdens World Day for Safety and Health at Work? In deze blog geven wij tips voor een veilige en functionele give-away.

Anti-diefstal rugzak

Gaan je collega’s binnenkort naar een beurs of op zakenreis? Kies dan voor een rugzak met een anti-diefstal functie. In deze tas bewaar je tenslotte alle belangrijke en waardevolle spullen. Anti-diefstal rugzakken hebben een aantal features waardoor collega’s de rugzak zorgeloos en veilig mee kunnen nemen. De meeste anti-diefstal rugzakken zijn gemaakt van snijvast materiaal en er is niet duidelijk te zien waar de opening van het hoofdvak is. Daardoor moeten zakkenrollers meer moeite doen om de rugtas open te maken. Op het moment dat dat te moeilijk is, zullen ze snel afhaken.Bovendien hebben de tassen verborgen ritsen en zijn ze RFID-beschermd. Dat wil zeggen dat het voor buitenstaanders niet mogelijk is om bijvoorbeeld via een NFC informatie van elektronische devices te stelen. Kortom, met een anti-diefstal kun je veilig en verantwoord op pad.

Webcam cover

Cybercriminaliteit is een hot topic. Doordat we veel thuiswerken en onze privacygevoelige informatie vanuit huis opslaan op onze eigen computers, is informatie lang niet zo goed beschermd als op kantoor. Daarnaast zijn phishing mails van cybercriminelen steeds geraffineerder. Kortom, thuiswerken brengt op digitaal gebied de nodige gevaren met zich mee en voorlichting is daarom hard nodig. Hoe je dat kunt doen? Verzend een bedrukte goodiebag met daarin een aantal veiligheidstools zoals een webcam cover en een uitnodiging voor een online training over veilig online thuiswerken.

USB-sticks

Wil je voorkomen dat cybercriminelen toetreden tot de computers van collega’s en de cloud leegroven? Zorg er dan voor dat medewerkers zelf een back-up maken. Dit kun je doen door een USB-stick weg te geven op kantoor of per adres te verzenden. Hiermee kunnen medewerkers hun online informatie veilig opslaan en is er altijd een veilige back-up van belangrijke gegevens.