Het afgelopen jaar is gebleken dat werken ook vanuit thuis gedaan kan worden. Wanneer kantoren weer opengaan, kiezen veel mensen ervoor om minimaal parttime vanuit thuis te werken. Als dat voor jou het geval is, biedt je hoofdkantoor wellicht een upgrade om aan je nieuwe werksituatie tegemoet te komen. Hier zijn enkele toptips voor het upgraden van je kantoor, zodat je productief kunt blijven. Ontdek de voordelen van ergonomisch bureaus voor thuiswerken.

Ruim je ruimte op

Opruimen blijft het belangrijkste advies voor elk interieurproject. Waarom? Het helpt de ruimte vrij te maken, zodat je je kunt richten op wat je wilt. Niemand raakt gemotiveerd om te werken in een omgeving die er rommelig en chaotisch uitziet. Besteed je tijd aan het inrichten van je werkruimte en het verwijderen van objecten die je niet meer nodig hebt. Gooi overbodige meubels die alleen maar ruimte innemen weg.

Upgrade je bureau en stoel

Als er iets is waarin je moet investeren, dan zijn het wel de stoelen en tafels. De stoel is zeker een meubelstuk waar je geld aan moet besteden. Je brengt een groot deel van je tijd zittend door aan je bureau. Een ongemakkelijke stoel kan de productiviteit verlagen en rugpijn veroorzaken. Investeer in een goede stoel die de hele dag voldoende steun biedt. Als je behoefte hebt aan een upgrade van je kantoormeubilair, kun je kijken bij Officetopper. Ze hebben een grote verscheidenheid aan bureaustoelen en tafels om uit te kiezen. Daar kun je stijlen en ontwerpen vinden die bij elke styling en inrichting passen. Als een vervangende stoel nog niet binnen het budget valt, kun je je huidige stoel gewoon gezellig maken door een rugkussen toe te voegen voor lumbale ondersteuning.

Verbeter de verlichting en koop powerboxen

Verlichting is erg belangrijk, vooral als je kantoor niet is ontworpen als werkruimte. Je hoofdkantoor moet een combinatie hebben van natuurlijke, sfeer- en taakverlichting. De juiste verlichting zal vermoeidheid van je ogen verminderen. Plaats je bureau voor een raam om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. LED- of full-spectrumlampen zijn het beste als je werkruimte weinig of geen natuurlijk licht ontvangt. Elektrificatie, de regulering en de organisatie ervan zijn belangrijk geworden. Op de werkplek van vandaag zie je smartphones, laptops en tablets en alle soorten andere elektronische apparaten. Het is van groot belang om elektrificatie te reguleren. Dit gebeurt onder meer door gebruik te maken van geïntegreerde stroom en data-aansluitingen of geïntegreerde stopcontacten. Daarnaast is ook de organisatie van alle kabels belangrijk. Wanneer dit vaak op een overzichtelijke manier wordt aangepakt, geeft het de werkplek een opgeruimde uitstraling.