Flexibel werken is een stijl van werken die steeds populairder wordt. Het betekent dat medewerkers de mogelijkheid hebben om te werken vanaf een locatie en tijdstip dat hen het beste uitkomt. Dit kan thuis, onderweg of op een andere locatie zijn. Flexibel werken wordt steeds populairder, omdat het medewerkers meer vrijheid en balans geeft tussen werk en privé.

Beschik over voldoende technologie

Flexibel werken is mogelijk dankzij technologieën zoals laptops, smartphones en internet. Hierdoor kunnen medewerkers op elk moment en vanaf elke locatie toegang hebben tot hun werkgerelateerde informatie en communicatie. Een belangrijk onderdeel van flexibel werken is de beschikbaarheid van webmail.

Webmail

Inloggen op webmail is een e-mailsysteem dat op het internet draait en toegankelijk is vanaf elke locatie met een internetverbinding. Hierdoor kunnen medewerkers altijd op de hoogte blijven van hun e-mails, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit is belangrijk, omdat het communicatie eenvoudiger en sneller maakt, waardoor medewerkers efficiënter kunnen werken.

Verhoging van de tevredenheid onder medewerkers

Flexibel werken is ook gunstig voor bedrijven, omdat het productiviteit en tevredenheid onder medewerkers verhoogt. Bovendien kan het helpen om de kosten te verlagen, omdat er minder ruimte nodig is voor kantoren en medewerkers bespaar op reiskosten.

Win-win voor medewerker en werkgever

In feite is flexibel werken een win-winsituatie, omdat het zowel medewerkers als bedrijven ten goede komt. Het is belangrijk om te onthouden dat flexibel werken niet voor iedereen geschikt is en dat er nog steeds richtlijnen en verwachtingen moeten zijn voor productiviteit en verantwoordelijkheid. Als de juiste balans wordt gevonden, kan flexibel werken een krachtig hulpmiddel zijn voor zowel medewerkers als bedrijven.