Miljonair zijn of worden: het is de droom van velen. Veel van de rijkste mensen ter wereld staan te boek als een self made miljonair en worden dan ook aanboden vanwege hun ondernemerschap en hetgeen ze bereikt hebben. Maar hoe word je (g)een self made miljonair? NederlandZakelijk geeft 5 tips.

1. Een self made miljonair werkt vaak niet in dienst

Hoe gehecht je ook kan zijn aan je werk, weinig self made miljonairs hebben hun vermogen bij elkaar gewerkt in dienst van een baas. Vaak hebben zij zelf de stoute schoenen aangetrokken met hun eigen bedrijf, waardoor ze uiteindelijk via hun aandelenbelang een groot vermogen hebben opgebouwd.

Werk loslaten

2. Rome is niet op 1 dag gebouwd

Bij de term self made miljonair denk je vaak aan mannen die in korte tijd heel rijk zijn geworden, maar dat valt in de praktijk vaak zat mee. Sterker nog, velen zijn eerst op hun bek gegaan voor ze succesvol werden. Dat is iets om altijd in je achterhoofd te houden: vermogen bouw je niet op in 1 dag, daar is tijd, geduld en lef voor nodig.

3. Investeren is altijd goed

Het is nooit goed om al je eieren in één mandje te leggen, en dat geldt zeker ook bij het investeren. Als je aardig vermogen aan het opbouwen bent, kun je overwegen om een deel daarvan te investeren in bijvoorbeeld aandelen of vastgoed. Op zo’n manier ben je in de toekomst verzekerd van een passief inkomen, wat je reis naar self made miljonair zijn vergemakkelijkt.

4. Ga zuinig met je geld om

Veel mensen hebben het idee dat je als miljonair elk jaar duur op vakantie gaat en een dikke auto voor de deur hebt. Dat valt in de praktijk echter mee. De kunst is juist om dat geld voor luxe-dingen op te potten, zodat je eerder miljonair bent.

5. Maar geniet ook van je leven

Toch moet niet alles erop gericht zijn om miljonair te worden. Besteed tijd aan familie, vrienden en leuke dingen en je voelt je een stuk lekkerder. Miljonair worden is een mooi doel, maar het moet geen obsessie zijn.

Lees hier meer self-improvement blogs van NederlandZakelijk!