Het is een vraag die bij veel werkgevers regelmatig opspeelt: hoe houd ik mijn personeel gemotiveerd en tevreden? En wat zijn de opties om personeel te trainen? NederlandZakelijk zocht het tot op de bodem uit en met de volgende 5 tips kun jij vooruit!

1. Laat zien dat je om je werknemers geeft

Eén van de belangrijkste pijlers voor een goede werkgever is het managen van personeel, laten zien dat je om ze geeft en hun werk waardeert. Mensen die waardering voelen, bouwen eerder een band op met hun job en blijven zodoende ook langer aan boord.

2. Creëer/smeed een team

Geen enkele WK-voetbal finale is door één iemand gewonnen, maar altijd door de beste teams. Zo moet je ook je werknemers behandelen zet de juiste poppetjes op de juiste plaats, zorg ervoor dat ze elkaar versterken en zo samen het algehele niveau naar een hoger niveau tillen.

3. Versterk de individuen

Ook in een team moet je erop blijven hameren dat mensen zich individueel blijven ontwikkelen. Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld een rendabel opleidingsplan te faciliteren voor je mensen, die ze dan weer perfect kunnen inzetten in de werksfeer. Zo versterk je de individuele slagkracht, maar tegelijkertijd ook die van het hele team.

4. Zorg voor ontspannen werksfeer

Niemand houdt ervan om constant op de vingers te worden getikt of het gevoel te hebben dat hij of zij zich niet volledig ontwikkeld. Een belangrijke factor in het werkplezier voor je medewerkers is een ontspannen werksfeer, met fijne collega’s, zowel binnen als buiten het werk. Dat is de beste manier om je personeel ongemerkt te trainen.

5. Luister naar je personeel

De laatste, maar zeker niet minst belangrijkste tip: luister naar je mensen en behandel ze altijd met het volste respect. Eens of oneens, dat moet niet eens uitmaken. Het zijn jouw mensen en die moet je altijd in hun waarde laten.

Meer business-blogs van NederlandZakelijk lezen of meer te weten komen over personeel opleiden en talentmanagement? Kijk dan op MyTalentBoard!