Week in, week uit ben je met jouw bedrijf bezig om de beste prestaties neer te zetten. Echter kan het zomaar zijn dat door deze routine op den duur gewenning of gemakzucht optreedt. Hoe zorg je er dan voor dat jouw bedrijf de scherpte en focus weer vindt en toch weer week in week uit voor dé beste prestatie gaat? In deze blog bespreken we een mogelijkheid. 

Evenement organiseren

Tijdens een evenement kunt u uw hele bedrijf laten samenkomen in een meer andere (lees meer informele) setting. Het kan heel verhelderend werken om al je collega’s eens te spreken of te ontmoeten in een andere setting dan enkel op de werkvloer. Een evenement is een uitgelezen kans om collega’s te leren kennen. Hierdoor kunnen collega’s een beter band met elkaar opbouwen, wat bedrijfsprestaties enkel ten goede kan komen. Maar hoe kun je zo’n bedrijfsevenement aankleden? 

Spreker inhuren

Het inhuren van sprekers voor evenementen, lezingen of congressen is de laatste jaren enorm aan het opkomen. Steeds meer experts in bepaalde vakgebieden gaan ook aan de slag als spreker. Deze sprekers vertellen tijdens een evenement graag over actuele onderwerpen, hun succesverhalen, hun valkuilen of over motivatie. Op het moment dat er binnen uw organisatie gemakzucht optreedt, kan niemand uw organisatie beter wakker schudden dan een voormalig topsporter, die altijd op details heeft moeten letten. 

Dagvoorzitter benaderen

Wil je je gehele evenement, lezing of congres laten leiden door een specialist? Dan kan het misschien veel interessanter zijn om een dagvoorzitter te boeken. Dagvoorzitters leiden een evenement een hele dag, ze introduceren sprekers, stellen vragen en houden het evenement gaande. Een goede dagvoorzitter weet op het juiste moment kritische vragen te stellen, discussies aan te wakkeren en mensen te laten meedenken. Wie weet kan een dagvoorzitter bij uw medewerkers de juiste snaar raken?