Heb je een notaris nodig? Dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een notaris die bij jouw persoonlijke situatie past. Sommige mensen vinden deze zoektocht echter niet eenvoudig. Er zijn namelijk enorm veel notariskantoren in ons land, maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat elk kantoor jou goed kan helpen. Om deze mensen het een beetje makkelijker te maken, hebben wij drie stappen op een rijtje gezet hoe jij de goedkoopste notaris kan vinden.

 

Stap 1 – Beoordeel jouw situatie

Om te beginnen is het belangrijk om jouw eigen situatie goed te kennen. Er zijn enorm veel verschillende situaties waarin jij een notaris nodig kan hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je een testament wilt opstellen of dat je een verklaring van erfrecht moet aanvragen. Om de juiste notaris te vinden is het belangrijk dat je de complexiteit van deze situatie goed weet te beoordelen. Voor een complexe situatie kan het namelijk handig zijn om een specialist op te gaan zoeken om je verder te helpen.

 

Stap 2 – Vergelijk

Al zoek je nou een notaris in Rotterdam of ergens anders, het is altijd belangrijk om de notariskantoren in die regio met elkaar te vergelijken. Door de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken zul je zien welke het goedkoopste is en welke de beste beoordeling heeft van anderen. Op deze manier is de kans groot dat je een notaris vindt die ook jou op de juiste manier kan helpen. Door goed te vergelijken weet je dan ook zeker dat je niet onnodig veel geld betaald aan een notaris.

In drie stappen een notaris vinden

 

Stap 3 – Offerte aanvragen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt, dan kun je contact opzoeken met de notaris om een offerte aan te vragen. Op deze manier weet je zeker hoeveel het je gaat kosten en kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan. Wanneer je deze offerte hebt aangevraagd kom je er ook achter of de prijsindicatie van tijdens het vergelijken daadwerkelijk overeenkomt met de werkelijke prijs. Wanneer dit niet het geval is kan je altijd nog offertes aanvragen bij andere notariskantoren, om zeker te zijn dat je de beste prijs krijgt.