Ervaart u ook dat het zeer lastig is om een goede hygiëne aan te houden in uw onderneming? In deze blog worden manieren benoemt die de hygiëne van uw onderneming in de voedingsindustrie kunnen verbeteren.

De hygiëne begint al bij binnenkomst

Vanaf het begin van het pand is het al erg belangrijk om te kijken naar hygiëne dit zodat er geen vuil wordt meegenomen naar de overige ruimtes. Wanneer de hygiëne wordt aangepakt vanaf het begin bespaart dat uiteindelijk ook veel werk en daarbij de benodigde kosten. Een manier om de hygiëne van uw bedrijf in de voedingsindustrie te verbeteren, is door het aanschaffen van een zolenreiniger. Doordat de medewerkers al met schone schoenen binnentreden bespaart dit erg veel schoonmaak tijd waardoor het apparaat zichzelf terugverdient op termijn. Mocht u een minder grote uitgaven willen doen, dan is het ook een mogelijkheid om naar occasions te kijken van zolenreinigers. Hierdoor haalt u de investering er ook eerder uit.

Efficiënte manier om een goede hygiëne te hanteren

Wil je graag nog betere hygiëne bij binnenkomst dan kan de Hygiënesluis een goede oplossing zijn. Deze heeft zowel een zoolreiniger als handen reiniger. Het doel van de hygiënesluis is om op een snelle manier te reinigen, dit is ook te zien zo kan u er bijvoorbeeld een papiermand voor gebruikte handdoeken bij bestellen. Deze hygiënesluizen zijn er in veel verschillende vormen, zo zijn er hygiëne sluizen met een in en uitgang, zo wordt alles ontsmet en worden er geen bacteriën mee naar buiten en/of binnen genomen. De laarzenreiniger reinigt de volledige laars waardoor het een betere hygiëne aanbied dan de zolenreiniger die alleen de zool reinigt. Hierdoor ontstaat er nog een betere hygiëne binnen het pand.

Corrosie op voeding

Ook is een roestvrijstalen bedrijfsinrichting erg belangrijk. Roest is op zichzelf niet schadelijk voor de gezondheid, maar roest kan wel binnenkomen door middel van eten dat in aanraking is gekomen met roest. Er zijn voortaan erg veel verschillende bedrijfsinrichtingen die gemaakt zijn van RVS zoals: draaitafels, lessenaars, peddelmenger, kasten, tafels, vuilniszakhouders, zitbanken, divers en droogrekken.