U wilt natuurlijk dat uw werknemers zich volledig thuis voelen in hun werkomgeving. Nu de coronapandemie het werk op kantoor heeft stilgelegd, is het misschien wel belangrijk om het (als het dadelijk weer mag) helemaal in ere te herstellen. Maar hoe kunt u een mooi kantoor inrichten? NederlandZakelijk geeft enkele mooie tips mee, zodat het na corona voor de medewerkers voelt alsof ze nooit zijn weggeweest.

Iedere onderneming is uniek, en dit is ook terug te zien in de inrichting van kantoren. Deze moeten een veilig gevoel geven aan de medewerkers, motivatie ontwikkelen om aan de slag te gaan en de uitstraling van het bedrijf ademen. Dit klinkt moeilijk, maar met deze vijf tips is het makkelijker dan u denkt.

1. Zorg voor voldoende licht

Misschien wel het belangrijkste onderdeel waar u niet direct aan denkt bij het kantoor inrichten: licht. Licht kan een ontzettende stimulans zijn voor uw medewerkers. Het kan kalmeren, denk bijvoorbeeld aan een mooi verlicht diner. Maar het kan ook een boost geven, zoals u bijvoorbeeld merkt bij momenten waarop u moet focussen of concentreren. Laat de verlichting dus niet uitdoven, maar sterk stralen. Het zal uw onderneming meer opleveren dan u denkt.

2. Flexibele werkplekken

U zult het in uw onderneming of op uw werkplek misschien wel eens merken? Soms heeft iemand een vergadering, belletje of simpelweg even de tijd nodig om even rustig aan de gang te gaan? Dit valt te faciliteren met flexibele werkplekken. Dit zijn plekken op kantoor waar ieder even rustig aan de gang kan gaan, zonder dat hij of zij gestoord wordt. Ook voor eventuele brainstormsessies of belangrijke gesprekken kan dit een mooie uitkomst zijn.

hoe-kantoor-inrichten

3. Ontspanning

Heel belangrijk: zorg ook voor ontspanning in de kantoor-omgeving! Hierdoor zult u merken dat medewerkers niet alleen naar kantoor komen om te werken, maar ook de ontspanning die elk mens nodig heeft kunnen vinden op het werk. Enkele voorbeelden van gekende kantoor-ontspanningspelletjes zijn tafeltennissen of darten. Niet om urenlang te doen, maar gewoon om er even een paar minuutjes uit te zijn tussen het werken door. Ook een lounge kan uitkomst bieden, puur om even het hoofd leeg te maken.

4. Duurzaamheid

Iets wat ook een stimulerende factor kan zijn voor de company pride is duurzaamheid. Tien jaar geleden nog niet zo’n uitgesproken issue, maar in de twenties zie je toch dat er meer en meer aandacht aan besteed wordt. Zo ook in de kantoorinrichting. Het geeft ook een gevoel van openheid en transparantie. Als bedrijf kun je uitdragen dat je bewust bezig bent met duurzaamheid en het milieu.

kantoor-inrichting

5. Gezondheid

Nog zo’n belangrijke pijler: de gezondheid van de werknemers. Investeer alstublieft in goede werkplekken. Goede ergonomische bureaustoelen, werktafels op de juiste hoogte, maar ook de mentale gezondheid. Het laatste wat u wil, is dat u medewerkers ziet uitvallen met RSI of andere fysieke of mentale ongemakken. Een fijne werkplek verkleint de kans hierop al aanzienlijk, dus twijfel niet langer!

Lees hier meer business-blogs van NederlandZakelijk.