Als ondernemer doe je er goed aan om visitekaartjes te maken voor je bedrijf. Visitekaartjes zijn namelijk om aan iemand te geven en geven een kleine, maar goede indruk van je bedrijf en hoe deze bereikt kan worden. Elke ondernemer wordt dan ook aangeraden om goede visitekaartjes te maken, zodat ze deze kunnen geven aan potentiƫle klanten of uit kunnen delen tijdens een evenement of beursdeelname. Het is dan wel belangrijk dat je een goed visitekaartje hebt. Veel ondernemers maken nog fouten met visitekaartjes, waardoor het toch geen duidelijk beeld van het bedrijf geeft.

De voordelen van een goed visitekaartje

Als je een professioneel visitekaartje hebt voor je bedrijf, dan zit je goed. Deze zijn erg voordelig, omdat ze klein en makkelijk uit te delen zijn. Zo kun je ze tijdens een evenement ergens neerleggen of aan iemand geven waar je mee over het bedrijf aan het praten bent. Een visitekaartje past meestal in elke portemonnee en is dus door andere mensen ook makkelijk mee te nemen. Met een visitekaartje geef je een duidelijk beeld van je bedrijf en dat in een klein kaartje. Mensen lezen het dus sneller en leren zo makkelijk iets over je bedrijf. Zorg dan wel voor opvallende visitekaartjes.

Tips voor het maken van een goed visitekaartje

Als je een visitekaartje gaat maken voor je bedrijf, is het wel belangrijk dat deze goed is. Anders zul je er alsnog niemand mee bereiken. Tips voor het maken van een goed visitekaartje:

  • Laat een mooi logo voor je bedrijf ontwerpen of plaats het bestaande logo op het visitekaartje.
  • Kies voor kort maar krachtig. Teveel tekst schrikt mensen af en dan wordt het visitekaartje ook rommelig.
  • Bedruk zowel de voor- als achterkant en maak gebruik van de ruimte.
  • Kies voor een leuke foto of andere afbeelding om het visitekaartje te laten opvallen.
  • Plaats je contactgegevens duidelijk op het kaartje.

Zorg ervoor dat tekst en afbeelding goed te zien zijn en dat deze duidelijk zijn te lezen. Gebruik dus niet te donkere kleuren of een font onder een tekst. Als anderen de tekst niet duidelijk kunnen lezen, heb je er alsnog weinig aan.