Overweeg jij om folders te verspreiden voor jouw bedrijf, winkel of organisatie en ben je op zoek naar meer informatie en advies? Wij hebben alles wat je moet weten over het verspreiden van folders op een rijtje gezet, zodat jij goed voorbereid aan de slag kunt met drukwerkverspreiding voor jouw bedrijf of organisatie.

Een goed begin is het halve werk

Wil jij met jouw folders impact maken en mensen echt tot actie aanzetten? Dan is een gedegen voorbereiding van groot belang. Voordat je aan de slag kunt met het ontwerpen van jouw folders, is het belangrijk dat je op een rijtje zet met welk doel je folders wilt verspreiden, waar je folders wilt verspreiden en wat jouw verwachtingen zijn. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de content. Wil jij mensen enthousiast maken voor jouw diensten of standpunten? Of wil jij mensen over laten gaan tot kopen met onweerstaanbare aanbiedingen en prachtige nieuwe producten? Door het verspreiden van folders goed voor te bereiden en vooraf na te denken over het doel van de verspreiden, kun je verderop in het proces heel gericht te werk gaan en verloopt het folders verspreiden proces zo soepel mogelijk.

Ontwerpen en drukken

Als er een duidelijk plan is opgesteld, kan er contact worden opgenomen met een grafisch designer. Grafische designers kunnen jouw folder zo voor je opmaken dat ze een krachtige indruk achterlaten en opvallen tussen de rest van het reclamemateriaal. Daarnaast kunnen ze jou adviseren op het gebied van kleurgebruik en lettertypes, zodat deze helemaal aansluiten op jouw huisstijl. Als het opgestelde ontwerp door jou is goedgekeurd, kan het naar de drukkerij worden gestuurd. In de drukkerij zorgen ze ervoor dat jouw folders op het juiste papiersoort en formaat papier worden gedrukt en verpakken ze de folders in makkelijke pakketten, zodat de verspreiders gestructureerd te werk kunnen gaan.

Folders verspreiden in de door jou gekozen regio’s

Als het ontwerpen en drukken van de folders is afgerond, kan er worden gestart met het verspreiden van het reclamemateriaal. Wil je dat het ontwerpen, drukken en verspreiden zo snel mogelijk achtereen uitgevoerd kan worden? Dan is het aan te raden om al deze werkzaamheden uit te besteden aan één bedrijf. Een allround reclamedrukwerk- en verspreidingsbedrijf kan alle werkzaamheden in het proces van folders verspreiden voor je uitvoeren en er voor zorgen dat jouw folders al binnen twee weken verspreid kunnen worden.