Exposeren op een evenement is een zeer belangrijke stap om een product, een dienst bekend te maken, nieuwe contacten te leggen en duidelijk te maken wat jouw bedrijf doet voor de markt. Maar een twijfel die veel exposanten hebben is: hoe organiseer ik mijn beursstand tijdens een evenement?

Bekijk hieronder een reeks stappen en tips om een succesvolle beurs te organiseren:

  1. Definieer jouw doelstellingen voor het evenement

Exposeren op een evenement betekent het tonen van het werkvoorstel van jouw bedrijf en zijn oplossingen aan iedereen. Maar voordat je nadenkt over de inrichting van jouw stand tijdens een evenement, is het belangrijk om een volledige planning te maken van alle acties die je van plan bent te ondernemen gedurende de dag en welke resultaten je wilt bereiken tijdens het evenement.

Plan binnen een meer gereserveerde ruimte, een tafel voor twee personen, waar je en jouw eventuele klant rustig kunnen praten, de voordelen van het sluiten van een aankoop daar op de beurs kunnen doorgeven en de verkoop kunnen afronden.

Zonder deze ruimteplanning zou je veel kansen kunnen missen. Immers, niemand neemt een belangrijke aankoopbeslissing temidden van verschillende andere mensen en naast verschillende parallelle gesprekken die plaatsvinden tijdens een bedrijfsexpositie.

  1. Train jouw aanpak voor het evenement

De aanpak tijdens een evenement moet vooraf worden getraind. Veel deelnemers kunnen op een ongeïnteresseerde manier langs jouw stand komen, zonder veel verwachting. Maar dit is een kans om een gedifferentieerde aanpak toe te passen die de aandacht voor jouw bedrijf wint.

Een ander belangrijk detail: ontwikkel een overzicht van de juiste vragen, die je moet stellen om te begrijpen of de realiteit van die bezoeker al dan niet kan worden aangevuld met jouw oplossingen.

Het hebben van dit begrip van waar je over moet praten, hoe je moet praten en wat de prioriteiten zijn bij het maken van een contact tijdens het evenement is essentieel, zodat je op de grote dag kunt slagen en je doelen kunt bereiken.

  1. Gebruik een decoratie die jow bedrijf in de kijker zet

Op veel beurzen en evenementen zien we meerdere stands met hetzelfde formaat en dezelfde overheersing van wit, met slechts één verschillende banner of het bedrijfslogo gedrukt.

Daarom moet je anders en gedurfd zijn in de decoratie van jouw stand. Als jouw merk sterke kleuren heeft, wees dan niet bang, gebruik ze als centrale kleur, zodat je nog meer aandacht van de bezoekers kunt trekken.

Je kunt dit nog steeds in lijn brengen met gedifferentieerde verlichting, zodat je meer mensen kunt aantrekken om jouw bedrijf te leren kennen en jouw kansen op het sluiten van nieuwe samenwerkingsverbanden kunt vergroten.

  1. Bied jouw bezoekers een echt voordeel

Naast de inrichting van jouw stand is het zeer belangrijk dat deze een voordeel biedt, iets anders dat een positief gevoel zal opwekken bij iedereen die de stand passeert.

Veel bedrijven kiezen voor eenvoudige geschenken, die het merk van het bedrijf stempelen en al dienen als een mediaformaat voor de verspreiding. De geschenken wekken ook de nieuwsgierigheid van het publiek op en kunnen een manier zijn om een langer contact met een nieuwe klant te onderhouden.