Verricht je zittend werk en merk je steeds vaker dat je met fysieke klachten zoals nek-, rug- of schouderpijn te maken krijgt? Dan kan dit door een slechte werkhouding veroorzaakt worden. Er is niets vervelender dan met pijn een werkdag van 8 uur te moeten volbrengen. Om fysieke klachten drastisch te verminderen of zelfs te voorkomen, kun je ervoor kiezen om ergonomisch verantwoord te gaan werken. Op deze pagina lees je meer over ergonomisch werken, zoals wat het precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Verder kom je erachter welk type ergonomische kantoormeubelen van je kantoor een gezondere werkplek kunnen maken.

Wat houdt ergonomisch werken in en wat zijn de voordelen ervan?

Ergonomisch werken is een steeds bekender wordend begrip. Het houdt niets anders in dan het verzorgen van een gezonde werkplek, door kantoormeubelen in te zetten die het personeel in een zo natuurlijk mogelijke houding laten werken. Ergonomisch werken zorgt ervoor dat je lichaam voldoende wordt ondersteund, om een lange zittende werkdag zonder het ontwikkelen van fysieke klachten mogelijk te maken. Je zou bijvoorbeeld voor de inzet van ergonomische bureaustoelen kunnen kiezen. Deze bureaustoelen zijn in hoogte te verstellen. Zo kan iedere individuele werknemer de stoel afstellen op zijn of haar eigen lichaamsbouw.

Het voordeel van ergonomisch werken is dat er veel minder ziekteverzuim ontstaat. Het personeel ontwikkelt veel minder of zelfs helemaal geen fysieke klachten zoals rug-, schouder- of nekpijn, die gekoppeld kunnen worden aan het type kantoormeubelen dat op de werkvloer wordt gebruikt. Men werkt productiever, creatiever en ervaart meer werkplezier wanneer zij met ergonomische kantoormeubelen werken. Daarnaast kost het de baas minder geld, aangezien de investering eenmalig is en er veel minder ziektekosten ontstaan.

Maak kennis met onverwachte maar heel handige ergonomische kantoormeubelen

Wist je dat je uit veel verschillende soorten ergonomische kantoormeubelen kunt kiezen? Je kunt het je eigenlijk zo gek niet bedenken of er bestaat een ergonomische variant van. Het gaat vooral om de inzet van verstelbare kantoormeubelen, waardoor iedere individuele werknemer de meubels op zijn of haar lichaamsbouw kan afstellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de RH 300? Dit is een geweldige bureaustoel, die het lichaam perfect ondersteunt gedurende de lange werkdagen. De rugleuning is zo breed en hoog, dat je er perfect rechtop in kunt werken.

Naast ergonomische bureaustoelen, bestaan er andere ergonomische varianten van kantoormeubelen. Het ergonomische bureau, de ergonomische muis en de bureaufiets zijn ook erg populair.