Het is sinds 2015 verplicht voor bedrijfspanden om over een energielabel te beschikken voor de verkoop of verhuur van het desbetreffende bedrijfspand. Dit energielabel laat exact zien hoe energiezuinig het bedrijfspand is in vergelijking met andere bedrijfspanden. Een bedrijfspand kan een energielabel hebben van A tot G, met A als energiezuinigst. Daarnaast wordt het vanaf 2023 verplicht voor bedrijfspanden groter dan 100 m2 verplicht om te beschikken over minimaal energielabel C. Er zijn nog een hoop bedrijfspanden die hier nog niet aan voldoen. Maar hoe verbeter het energielabel van jouw bedrijfspand tot een hoger label? Je leest het hier.

Schakel de hulp van een energieadviseur in

Om het energielabel van je bedrijfspand te verbeteren is het uiteraard handig om er eerst achter te komen welke energieprestaties moeten worden verbeterd. Om hierachter te komen kun je een energieadviseur inschakelen. De energieadviseur zal bij jouw bedrijfspand langskomen om deze volledig te inspecteren en een huidig energielabel vast te stellen. Vervolgens kan de energie adviseur diverse maatregelen suggereren waarmee je jouw energielabel kan verbeteren.

Waarom voor een beter energielabel gaan?

Ondanks dat het in 2023 verplicht wordt voor bedrijfspanden groter dan 100 m2 om over energielabel C te beschikken, is het hebben van een hoog energielabel ontzettend voordelig. Om een hoger energielabel te behalen kun je bijvoorbeeld investeren in betere isolatie en zonnepanelen. Door dit soort maatregelen te nemen zullen de toekomstige energiekosten van jouw bedrijfspand een heel stuk afnemen. Daarnaast stijgt de waarde van bedrijfspanden die over een hoger energielabel beschikken.

Een goed energielabel is van groot belang

Het beschikken over een hoog energielabel is ontzettend belangrijk. Na het registreren van een officieel energielabel, blijft deze 10 jaar geldig en voorkom je dat je een boete oploopt bij het verkopen of verhuren van het bedrijfspand. Laat daarom zo snel mogelijk het energielabel van jouw bedrijfspand registreren en ontvang daarbij ook nog eens suggesties waarmee je het energielabel kunt verbeteren in de komende jaren.