De afgelopen jaren hebben de cryptomunten een vlucht genomen. Er gaat tegenwoordig geen dag meer voorbij zonder dat de bitcoin of een andere coin in het nieuws is. Maar wat zijn nu de beste cryptomunten? NederlandZakelijk sorteerde een top 5 van cryptomunten, waarin de succesvolste en populairste versies van het digitale goud terugkomen. 

1. Bitcoin

De meest populaire cryptomunt is nog altijd de Bitcoin. De voorloper van de andere valuta heeft over de jaren een gigantische prijsstijging laten zien, waarbij vele mensen rijk zijn geworden. Bitcoin wordt in de algemene opinie gezien als de vertolking van de digitale valuta-revolutie, wat niet gek is gezien de ‘moederstatus’ van de coin.

2. Ethereum

Ethereum wordt vaak gezien als het kleinere broertje van de bitcoin, wat niet geheel onterecht is. De munt werd in 2013 ontwikkeld door een Rus en heeft sindsdien een enorme stijging doorgemaakt, waardoor het tegenwoordig op de tweede plaats staat als het gaat om populaire cryptomunten.

cryptomunten

3. Binance Coin

De derde in het rijtje luistert naar de naam Binance Coin, wat haar naam ook heeft gegeven aan het grootste cryptovaluta-handelbeurs ter wereld. De Binance Coin heeft de derde grootste marktkapilisatie, achter de eerder genoemde Bitcoin en Ethereum.

4. Dogecoin

Elon Musk, de baas van Tesla, is een zeer invloedrijk persoon als het gaat om cryptovaluta. De Amerikaan geldt als een pionier van de 21e eeuw en gebruikt die status ook voor het promoten van cryptomunten. Zo zette hij al eens een miljoenenbedrag aan Bitcoins op de Tesla-balans en is hij ernstig voorstander van de zogenoemde Dogecoin, die hij al meerdere keren promootte op zijn sociale kanalen.

5. Litecoin

Waar Bitcoin vaak wordt gepresenteerd als het ‘goud van de cryptovaluta’, wordt Litecoin gezien als het ‘zilver’. Sommige experts vermoedden zelfs dat Litecoin op termijn Bitcoin gaat vervangen, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Wij presenteren hem in ieder geval in de top 5 van cryptomunten.

Lees hier meer Self Improvement-blogs van NederlandZakelijk!