Als ondernemer zijnde is een van de belangrijkste beslissingen die je kunt maken de locatie waar jij jouw bedrijf wilt vestigen. Daarbij kiezen steeds meer bedrijven ervoor om in Antwerpen hun vestiging te plaatsen. Maar wat zijn nou precies de beweegredenen om jouw bedrijf in Antwerpen te hebben? In deze blog ontdek je de vier belangrijkste aspecten hiervan.

De perfecte ligging voor bedrijven

Ten eerste is Antwerpen de perfecte locatie voor het vestigen van jouw bedrijf. Dit komt doordat de ligging van deze stad erg strategisch is. Het is immers een van de grootste handelssteden ter wereld. Antwerpen beschikt over een gigantische haven, waardoor het als hart van de Belgische economie kan worden beschouwd. Daarnaast ben je zo in de rest van Belgiƫ. Je bent ook nog snel in Nederland met de auto, waardoor je jouw bedrijfscontacten daar goed kunt onderhouden.

Een stad vol gezelligheid

Ten tweede is Antwerpen een gezellige stad. Dit maakt het makkelijk om jouw werknemers gemotiveerd te houden. Je kunt namelijk eenvoudig leuke activiteiten organiseren zoals borrels of bedrijfsfeesten. Als werknemer zijnde is Antwerpen geweldig qua beleving.

Een actief bedrijfsleven

Ook vind je in Antwerpen een actief bedrijfsleven. Dit betreft dan niet alleen een bepaalde sector zoals de haven, maar ook allerlei andere soorten bedrijven. Daardoor is het eenvoudig om samenwerking op te bouwen en nieuwe impulsen op te doen.

Makkelijk om naar het buitenland te gaan

Ten vierde is het in Antwerpen ook eenvoudig om naar het buitenland te gaan. Nederland ligt om de hoek met de auto of trein, maar je kunt ook gebruikmaken van het vliegveld dat vlakbij is. Daardoor is het mogelijk om internationale zakenrelaties te onderhouden.

Betaalbare bedrijfspanden

Tot slot is de huizenmarkt in Antwerpen veel voordeliger vergeleken met Nederland. Via een makelaar als Heylen Vastgoed is het mogelijk om een bedrijfspand voor een schappelijke prijs aan te schaffen. Zo bespaar je als bedrijf aardig veel kapitaal, wat je weer kunt investeren in andere aspecten van de onderneming.