Als bedrijf of bedrijfsverantwoordelijke is veiligheid vanzelfsprekend een heel belangrijk thema. Maar hoe zorg je er nu voor dat je onderneming veilig is en blijft? NederlandZakelijk zet enkele opties op een rij voor een ideaal alarmsysteem voor je bedrijf. 

1. Inbraakbeveiliging

Inbrekers zijn een grote nachtmerrie voor veel bedrijven, dus het loont om te investeren in een goed alarmsysteem. Niet alleen om apparatuur en andere spullen te bewaken, maar ook om je medewerkers een geruststellend gevoel te geven. Het is als baas of werknemer namelijk een fijn idee om te weten dat je altijd beschermd bent en dat een ongenodigde bezoeker van de zaak snel opgemerkt kan worden.

2. Brandbeveiliging

Een ander probleem waar je nooit tegenaan wilt lopen, is brand. Je eigen zaak in vuur en vlammen zien opgaan is ongetwijfeld één van de dingen waar elke ondernemer ’s nachts van gruwelt. Goede brandbeveiliging is een ‘moetje’, niet in de eerste plaats omdat je eraan verplicht bent qua regel- en wetgeving.

brand-bedrijf

3. Camerabeveiliging

Een ander punt van beveiliging waar je als bedrijf niet op moet besparen is camerabeveiliging. Deze hangt deels samen met puntje 1, want je kunt in één oogopslag zien of die gast in de winkel een welkome bezoeker is of iemand met slechte bedoelingen. Om hierop te kunnen anticiperen, raden wij altijd aan één of meerdere camera’s te hebben voor het optimale alarmsysteem van je bedrijf.

4. Toegangscontrole

Een andere manier om indringers buiten te houden is het invoeren van een toegangscontrole, een soort extra slot op de deur. Iedereen die het bedrijfspand binnen wil dient een code in te voeren, waardoor je automatisch ongewenste bezoekers buiten de deur houdt.

5. Goede beveiligingspartner

Een andere key factor voor een veilig bedrijf is het hebben van een goede, kundige beveiligingspartner die zo nu en dan checkt of alles nog wel zo veilig is. In ons mooie Nederland is er op veiligheidsgebied veel deskundigheid aanwezig, het zou zonde zijn om dat niet te benutten.

Lees hier meer blogs van NederlandZakelijk!