Wanneer je een eigen bedrijf hebt, heb je regelmatig producten nodig. Dat kunnen producten of artikelen zijn die je voor jouw business nodig hebt, zoals materialen voor de bouw. Maar het kunnen ook artikelen zijn die het bedrijfsleven net even wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan kantoorartikelen, zoals pennen of papier, of schoonmaakproducten. Deze producten kun je uiteraard gewoon in een supermarkt kopen, maar waarom zou je deze niet bij een groothandel bestellen? Er zijn verschillende groothandels, zo heb je een groothandel in food artikelen, zijn er groothandels voor kleding, maar ook groothandels waar je enkel schoonmaakproducten kunt kopen. 

Voordelen van een groothandel

Een groothandel biedt veel voordeel. Zo is de groothandel alleen toegankelijk voor bedrijven of instellingen. De BTW staat vaak apart vermeld en dat maakt het voor jouw bedrijf makkelijk voor de belastingaangifte. Ook zijn er geen lange rijen bij de kassa, je bestelt je producten gewoon online of telefonisch en deze worden voor jou ingepakt en naar je toe gebracht. Daarnaast heeft een groothandel vaak een zeer uitgebreid assortiment en kunnen zij vrijwel alles wel leveren. Maar het grootste voordeel is toch wel de prijs. Groothandelprijzen liggen namelijk vaak een stuk lager. Dat komt doordat de groothandel direct bij de bron zijn inkopen doet. Tevens kopen zij in grote getalen in en daar kun jij dan weer van profiteren.

Verschillende groothandels

Er zijn veel verschillende groothandels. Heb jij levensmiddelen nodig? Dan kun je terecht bij de food-groothandel. Groothandel Albatros is zo’n groothandel. Je kunt hier veel verschillende levensmiddelen kopen van zowel A-, B-, C-, als huismerken. Deze producten kunnen uiteraard binnen het bedrijf gebruikt worden, maar kunnen ook voor de wederverkoop dienen. Bij benzinepompen zie je dit bijvoorbeeld. Naast brandstof verkopen ze ook wat snoep, koek of drinken. Er zijn ook groothandels met enkel bouwproducten. Hier kun je bijvoorbeeld als bouwbedrijf goedkoop terecht voor jouw materialen. En ook voor de horeca zijn er speciale drankgroothandels. 

Online bestellen

Veel groothandels bieden hun producten online aan. Dat maakt het voor jou als bedrijfseigenaar erg gemakkelijk. Je bent niet gebonden aan openingstijden en kunt dus wanneer je maar wilt jouw bestelling doorgeven. Daarnaast hoef je de bestelling vaak niet eens zelf op te halen, maar wordt deze bij jou geleverd. Zo kun je gewoon doorgaan met de werkzaamheden binnen je bedrijf en is het bezoek aan de groothandel slechts een kleine moeite.