De gemiddelde Nederlander bestelt tegenwoordig van alles op het internet. Logisch, want door online te bestellen hoeven zij de deur niet meer uit. Je bestelt zo’n product binnen een paar klikken en het wordt ook nog eens aan huis afgeleverd. Verkoop jij als bedrijf ook spullen via het internet? Dan verstuur je dag in dag uit producten. Het is zaak om deze goed te verpakken, zodat ze onbeschadigd bij de klant arriveren. Kies niet alleen voor een stevige verpakking, maar zorg ook dat deze herkenbaar is. Op deze manier zien mensen al aan de buitenkant van wie het product afkomstig is. 

Kies voor een herkenbare verpakking

Veel bedrijven versturen hun producten in een kartonnen doos of in een plastic verpakking. Meestal wordt de verpakking niet gebruikt om op te vallen. Indien het om dure spullen gaat, is dit een goede keuze. In dat geval ziet iedereen namelijk al aan de buitenkant van welk bedrijf het pakket afkomstig is. Gaat het niet om producten die honderden euro’s waard zijn? Dan kun je de verpakking prima voorzien van de naam en het logo van jouw bedrijf. Op deze manier ziet de ontvanger ervan direct dat het product van jouw bedrijf afkomstig is. Dit kan bovendien werken als een stukje reclame. Andere mensen krijgen de verpakking mogelijk ook onder ogen. Hierdoor worden zij mogelijk nieuwsgierig en nemen zij een kijkje op de site van jouw bedrijf. Dit zorgt er uiteindelijk misschien zelfs wel voor dat zij een bestelling plaatsen.

Maak gebruik van kleur

Met behulp van een kartonnen doos verstuur jij producten zonder problemen. Indien het product te klein is voor de doos, gebruik je opvulmateriaal, zodat het nergens heen kan. Enige nadeel van een kartonnen doos is dat deze er wat saai uitziet. Dit kun je verhelpen door de naam en het logo van jouw bedrijf op de buitenkant van de doos te laten drukken. Je kunt het ook een stuk kleurrijker maken. Heeft jouw bedrijf een bepaalde kleur als huisstijl? Verstuur de producten dan in een verpakking van die kleur. Dit zorgt er op den duur voor dat mensen de betreffende kleur met jouw bedrijf gaan associëren. 

herkenbare verpakking

Laat tape bedrukken met jouw bedrijfsnaam

Wil je de verpakking niet te veel laten opvallen? Dat is ook goed denkbaar. Dit betekent overigens niet dat je helemaal niets aan de verpakking kunt doen. Nee, want je kunt de verpakkingen dichtplakken met tape waarop de naam van jouw bedrijf gedrukt is. Steeds meer bedrijven laten tape bedrukken voor dergelijke doeleinden. Op deze manier valt een verpakking niet te veel op, maar zien mensen toch direct van welk bedrijf het pakket afkomstig is. Wil je ook tape laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam om verpakkingen dicht te plakken? Neem dan eens een kijkje bij TapePrint.